Saltar apartados

La Facultat a la Ràdio

PROJECTE LINGUA

 

Premi al "Millor programa Internacional" concedit al programa del PROJECTE LINGUA de la nostra Facultat

 

Programa que pretén acostar la comunitat universitària (Estudiants/ PAS/PDI) a les diferents realitats europees i també mediterrànies sense oblidar la cultura pròpia de forma atractiva, lúdica i amena com un complement de formació. Açò es farà a través de les diferents llengües que compten amb titulació pròpia en la Facultat. Pots escoltar-ho en la fonoteca d'eps.ua.es/radio i en http://www.ivoox.com/podcast-lingua_sq_f1256779_1.html

 

El programa comptarà amb les següents seccions:

Deine Freunde (Coordina i presenta: Juan Norbert Cubarsí)

Amb vosaltres online (Coordina i presenta: Naïma Benaicha Ziani)

Amicalement vôtres (Coordina i presenta: Pierre Vives)

Frequency Motions (Coordina i presenta Eva Llorens)

 Programas especiales

 


Primer programa: Llançament del projecte Lingua

D'esquerra a dreta amb els 4 responsables del projecte LINGUA: els professors de la Universitat d'Alacant Eva Llorens (Anglés), Pierre Vives (Francès), Naïma Benaicha (Àrab), Juan-Norbert Cubarsí (Alemany) i el suport institucional de la Facultat de Filosofia i Lletres, representat per Amelia Peral, Coordinadora Acadèmica de Cultura i de Polítiques d'Igualtat, i Juan Mesa, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

Tècnics: Mª de les Vinyes Neula i Javier Pastor. Fotografia: Borja López Ferrer

Ir a Lingua2

Juan Norbert Cubarsí, Pierre Vives, Eva Llorens y Naïma Benaicha

 


Programa LINGUA nº 6. Programa especial en francès i en anglès

 

Convidat: Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, amb Pierre Vives (entrevista en francès), Eva Llorens Simón (entrevista en anglès) i Carlos Guillem (control tècnic).

 

En la fotografia 2, d'esquerra a dreta, Pierre Vives, Amelia Peral, Coordinadora Acadèmica de Cultura i de Polítiques d'Igualtat de la Facultat de Filosofia i Lletres, Manuel Palomar, Eva Llorens i Carlos Guillem.

 

 


Programa LINGUA nº 10. Programa especial realitzat des de l'antic jaç del riu Turia a València durant la passada Primavera Educativa.

En aquest programa, va participar Naïma Benaicha (àrab), Norbert Cubarsí (alemany), Eva Llorens (anglès) i Pierre Vives (francès), al costat dels tècnics Daniel González i Ismael Tafaner.

Comptem amb el suport logístic de Ràdio EPS i de la Facultat de Filosofia i Lletres, especialment a través d'Amelia Peral (Coordinadora Acadèmica de Cultura de la Facultat de Filosofia i Lletres) i de Carlos Guillem (tècnic de Radi EPS), i in situ de tots els companys i voluntaris de la UA allí presents, que ens van ajudar en tot el que va estar en les seues mans.

 

 

 

 

 

Programa: Amicalement vôtres

Idioma: francès. Presenta i dirigeix: Pierre Vives

 

 

 

Data: 20 de maig 2019

 

Aujourd'hui : "Défense et présence des Sciences Humaines (Humanidades) et du Français dans le système éducatif valencien et espagnol".

Émissions proposées et présentées par Pierre Vives.

Aujourd'hui avec : Elena Ochoa, Lydia Romero, Yasmina Tormo et Andrea Tornay, étudiantes en dernière année d'Études Françaises (Français Langue Moderne) à l'Université d'Alicante.

Programa

 

Fecha: 19 de marzo 2019

Entretien avec Boris Cyrulnik, éthologue, psychiatre, écrivain français, divulgateur du terme résilience.

Programa

 

 

 

Data: 05 de novembre 2018

Émission Radie LINGUA à l'Université d'Alacant en FRANÇAIS "Amicalement vôtres" en provenance du Projet LINGUA de la Fac de Lettres (Facultat de Filosofia i Lletres. Aujourd'hui : "Voyage, voyage... à travers els langues étrangères" avec els étudiants de Traduction et d'Interprétariat + els Erasmus de l'Université d'Alacant. Présentation et direction : Pierre Vives. Technicien responsable : Carlos Guillem.

Programa

 

 

 

 

Data: 22 d'octubre 2018

 

Projet LINGUA. Première émission de l'année en français "Amicalement vôtres" de la Fac de Lettres (Facultat de Filosofia i Lletres) de l'Université d'Alacant en Espagne avec els étudiants de Traduction et d'Interprétation. "L'amour dónes langues". https://www.ivoox.com/29513608

 

Data: 08 de maig 2018


Émission radie spéciale LINGUA en français "Amicalement vôtres" en live avec M. Boris Cyrulnik, éthologue, neuropsychiatre et psychanaliste français, divulgateur du terme résilience, M. Jesús Cambrer, professeur de Philologie Française à l'Université du Pays Basque et Mme. Amelia Peral, professeure de Philologie Française à l'Université d'Alacant dans li cadre du Séminaire International "Mémoire, Écriture et Résilience" organisé parell li groupe de recherche MIDEL (Mémoire et Identités littéraires et culturelles) Émission proposée et présentée parell Pierre Vives.

Vídeo

 

 

Data: 06 de febrer 2018

 

Dedicat al Prix Goncourt Espagne, el premi literari més prestigiós de França que enguany ha comptat amb l'Àrea de Filologia Francesa de la Universitat d'Alacant per a la seua edició espanyola. Comptem amb part del jurat: Michele de Saadeler, Elena Ocha I Rahma Lemaaizi.

Programa

 

 

Data: 24 d'octubre de 2017

 

Primer programa

Convidat: Claude Cost (Universitat de Grenoble-Alps, França), especialista en Roland Barthes.

Tema: Vigència del semiòleg Roland Barthes en la societat actual dins del context del centenari del seu naixement.

Radie Lingua Pierre Vives i Claude Cost

 

 

Programa número 11 (31/03/2017)

Programa "Amicalement vôtres" presentat per Amelia Peral (Coordinadora de Cultura de la Facultat de Filosofia i Lletres)

Idioma: francès

Tema: "Victor Pérahia: supervivent dels camps de concentració" en el marc del Seminari Internacional i interdisciplinari "La Shoa i els judicis de Nüremberg" organitzat recentment (dimecres 29 i dijous 30 de març de 2017) en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant pel grup de recerca MIDEL (Memòria i Indentitats Culturals i Literàries), sota l'adreça acadèmica d'Antonia Montes i Amelia Peral.

 


 

 

 

 

Programa: Deine Freunde

Idioma: alemany. Presenta i dirigeix: Juan-Norbert Cubarsi Elfering

 

 

 

Data: 19 de novembre 2018

Programa Lingua nº 25

Programa

 

 

Primer programa

Convidada: Irene Robles (egressada de Traducció i Interpretació de la Universitat d'Alacant)

Tema: Dels idiomes a l'escriptura. Irene Robles ha escrit dues novel·les de ciència ficció. La primera, Último tren a la Terra i la segona que presentem en total primícia en el mateix moment del seu llançament: La nit perpètua.

 

 

Programa: Amb vosaltres online

Idioma: àrab. Presenta i dirigeix: Naïma Benaicha Ziani

Primer programa

Convidat: l'estudiós sirià Rami Zahrawi.
Sinopsi: Acostament al ric patrimoni cultural de les nadales sirianes.

 


Programa nº 7 en ÀRAB concebut, presentat i dirigit per Naïma Benaicha Ziani (Universitat d'Alacant) amb la investigadora algeriana Nouhad Laidouni (Universitat d'Alacant).

Sinopsi: Programa homenatge a la dona treballadora algeriana, dins i fora de la llar, i el seu rol en la societat coincidint avui amb el 8 de març, dia internacional dels drets de la dona.

 

 

Programa: Frequency Motions

Idioma: anglès. Presenta i dirigeix: Eva Llorens Simón

Programa Lingua Frequency Motions (Coordina i presenta Eva Llorens)amb la participació d'Irene García Losquiño. Presentació del projecte Ideeu llançat per la Facultat de Filsofía i Lletres per a connectar les Humanitats i el món empresarial.
<iframe id='audio_32914871' frameborder='0' allowfullscreen='' scrolling='no' height='200' style='border:1px solid #EEE; box-sizing:border-box; width:100%;' src='https://www.ivoox.com/player_ej_32914871_4_1.html?c1=ff6600'></iframe>

Primer programa

Convidats/as: estudiants del Grau en Traducció i Interpretació deº 4 curs. Es tracta de Claudia Valero Ladrero, Arancha Martínez Ortuño i Ferran Mira Gomis.

Sinopsi: Tertúlia sobre com sobreviure al segon quadrimestre sense morir en l'intent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facultat de Filosofia i Lletres


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
A/e: facu.lletres@ua.es

Tel: (+34) 96 590 3448

Fax: (+34) 96 590 3449

Twitter: https://twitter.com/LletresUA

Facebook: https://www.facebook.com/lletresua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464