Saltar apartados

Màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni

Reproducir
Reproducir

El Màster d'Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni és un màster oficial de la Universitat d'Alacant que compta amb la verificació de qualitat i l'acreditació de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP). Té com a objectiu formar investigadors i professionals en l'àmbit de l'Arqueologia en un marc històric, interdisciplinari i diacrònic. Permet que graduats i llicenciats en Història i també en altres disciplines afins com ara Humanitats, Història de l'Art, Belles arts, Béns Culturals, Arquitectura o Ciències Socials, es formen en Arqueologia i en matèries vinculades a la gestió del patrimoni històric i arqueològic.

L'objectiu és proporcionar als alumnes la formació requerida per a l'acompliment d'una activitat professional i d'investigació. El Màster familiaritza l'estudiant amb el coneixement i ús d'instruments bàsics per al treball arqueològic, el capacita per a l'aplicació de les metodologies adequades i li proporciona les bases històriques per a la interpretació arqueològica. Així mateix, intenta situar-lo en els àmbits professionals en què desenvoluparà la seua activitat: empreses, estudis d'impacte i mediambientals, territori, urbanisme, etc.

Aquest Màster constitueix l'acció formativa bàsica del Programa de Doctorat de la Universitat d'Alacant, dels estudis de Filosofia i Lletres. Com a Programa de Doctorat, forma  l'alumnat en els principis teòrics, metodològics i pràctics que el faculten per a la recerca en Arqueologia i Gestió del Patrimoni. Consta de 60 crèdits i combina continguts teòrics, metodològics i pràctics. Està organitzat en cinc mòduls: Patrimoni històric i arqueològic, Fonaments d'Arqueologia, Aplicacions arqueològiques i patrimonials, Bases per a la investigació i Pràctiques externes. El tercer, de caràcter optatiu, permet escollir entre una orientació en Patrimoni i Gestió de Projectes Culturals o en Tècniques Arqueològiques Aplicades.

Per al desenvolupament de les pràctiques externes hi ha convenis de col·laboració amb diverses institucions i empreses d'àmbit provincial, nacional i internacional que permeten a l'alumnat triar entre un ampli conjunt de destinacions. Entre ells s'inclouen museus, fundacions, jaciments, parcs arqueològics i empreses professionals que desenvolupen la seua activitat en els àmbits arqueològics i de gestió de patrimoni.

Fullet informatiu

Pla d'estudis (estructura, accés, nombre de places, objectius, competències, etc)

Pla d'estudis (BOE)

Informació general sobre les assignatures (programes, grups, etc ...)

Web on trobaràs més informació sobre activitats, projectes, professorat...

DAMA. Documents d'Arqueologia i Patrimoni Històric : Revista electrònica del Màster Universitari en Arqueologia Professional i Gestió del Patrimoni

 

 

 

Facultat de Filosofia i Lletres


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
A/e: facu.lletres@ua.es

Tel: (+34) 96 590 3448

Fax: (+34) 96 590 3449

Twitter: https://twitter.com/LletresUA

Facebook: https://www.facebook.com/lletresua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464