Saltar apartados

Màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni

Reproducir
Reproducir

El Màster té com a objectiu formar investigadors i professionals en l'àmbit de l'arqueologia en un marc històric, interdisciplinari i diacrònic. Permet que graduats i llicenciats en Història -i també en disciplines relacionades com  Humanitats, Història de l'Art, Belles arts, Béns Culturals, Arquitectura o Ciències Socials- es formen en Arqueologia i en disciplines afins vinculades a la gestió del Patrimoni Històric i Arqueològic.

El seu objectiu és proporcionar els alumnes la formació requerida per a l'acompliment d'una activitat professional. El Màster familiaritza  l'estudiant amb el coneixement i ús d'instruments bàsics per al treball arqueològic, el capacita per a l'aplicació de les metodologies adequades i li proporciona les bases històriques per a la interpretació arqueològica. Així mateix, intenta situar-lo en els àmbits professionals on desenvoluparà la seua activitat: empreses, estudis d'impacte i mediambientals, territori, urbanisme, etc.

Aquest Màster constitueix l'acció formativa bàsica del programa de doctorat Patrimoni arqueològic i històric. De la prehistòria als nostres dies, de la Universitat d'Alacant. Com a programa de doctorat, familiaritza l'alumnat amb els principis teòrics, metodològics i pràctics que li faculten per a la recerca en arqueologia.

El Màster  (60 crèdits) combina continguts teòrics, metodològics i pràctics. Està organitzat en cinc mòduls (Patrimoni històric i arqueològic, Fonaments d'arqueologia, Aplicacions arqueològiques i patrimonials, Bases per a la recerca i Pràctiques externes). El tercer, de caràcter optatiu, permet escollir entre  una orientació en Patrimoni i gestió de projectes culturals o en Tècniques Arqueològiques Aplicades. 

Per al desenvolupament del pràcticum es compta amb un ampli conjunt d'institucions i empreses d'àmbit provincial i nacional amb les quals s'han subscrit convenis de col·laboració.

Fullet informatiu

Pla d'estudis (estructura, accés, nombre de places, objectius, competències, etc)

Pla d'estudis (BOE)

Informació general sobre les assignatures (programes, grups, etc ...)

DAMA. Documents d'Arqueologia i Patrimoni Històric : Revista electrònica del Màster Universitari en Arqueologia Professional i Gestió del Patrimoni

 

 

 

Facultat de Filosofia i Lletres


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
A/e: facu.lletres@ua.es

Tel: (+34) 96 590 3448

Fax: (+34) 96 590 3449

Twitter: https://twitter.com/LletresUA

Facebook: https://www.facebook.com/lletresua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464