Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Facultat de Filosofia i Lletres. Secretària Administrativa

faqs

FAQs CURS 2020-2021

Des del Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres, amb la intenció de resoldre dubtes que pugueu tenir sobre el desenvolupament del pròxim curs i l'inici de les classes, us contestem a continuació a algunes possibles preguntes, que esperem, us resulten d'utilitat.

Aquesta informació s'actualitzarà si fóra necessari, conforme evolucione la situació sanitària i conformement a les mesures que s'adopten per part de les institucions de govern.

Eres estudiant de nou ingrés?

Pots trobar informació útil visitant l'apartat Estudiants de la nostra web   i, també, la del Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació en aquest enllaç o, si es tracta de realitzar algun tràmit, la web de la nostra Secretaria

Quan i com m'he de matricular?

Els terminis i altres qüestions útils sobre la matrícula els pots consultar en els següents enllaços:

Si eres estudiant de Grau, pots consultar-ho ací

Si eres estudiant de Màster, consulta-ho ací

Quan comença el curs?

Els dies 14 (per a 2n , 3er i 4t) i el 25 de setembre seran d'inici de curs, però no d'inici de classes; aquest es produirà els dies 15 i 28 respectivament.

Si eres estudiant de Grau i t'has matriculat en assignatures de primer curs, el curs s'iniciarà el 25 de setembre, però t'avancem que hem organitzat una Setmana de Benvinguda del 14 al 24 amb tallers sobre diferents temes d'interès, la programació del qual podràs consultar ací.

Si eres estudiant de Grau i t'has matriculat en assignatures de segon, tercer o quart,el curs s'inciará el 14 de setembre, però aquest dia no hi haurà classe i en el seu lloc esteu convocats a les 10 h pel Degà a una videoconferència per a proporcionar-vos instruccions per al desenvolupament COVID-19 de la docència (enllaç a videostreaming)

Si eres estudiant de Màster, consulta les dates concretes  d'inici del qual t'hages matriculat ací 

Pots consultar el calendari acadèmic 2020-2021 (per a saber a més de dates d'inici de les classes, les de la seua finalització o els períodes no lectius) ací

Quines mesures es van adoptar per al desenvolupament de la docència de manera segura?

La UA aplicarà les mesures establides pel govern valencià:

El protocol d'actuació complet ha de consultar-se en:

https://sp.ua.es/va/documentos/formacion-i-informacio/informacio/coronavirus-2019-ncov/resolucions-rectorals/protocol-d-actuacio-per-al-comencament-del-curs-universitari-2020-2021.pdf

Com serà l'assistència a classe durant el curs 2020-2021?

Sempre que la situació sanitària a l'inici del curs ho permeta i amb l'acatament de les anteriors mesures, la docència s'impartirà de manera presencial. Aquesta presencialitat tindrà dues modalitats, per això es diu docència dual:

  • Presencialitat física a l'aula i presencialitat mitjançant d'aules virtuals. Per tant, la planificació docent de les assignatures seguirà un sistema dual que consistirà en el fet que rebràs una part de la docència presencialment a les aules del campus de la Universitat i una altra part a través d'aules virtuals.
  • Puntualment, és possible que alguna activitat formativa es desenvolupe mitjançant presencialitat física íntegrament, igual que alguna altra ho faça totalment a través d'aula virtual. A l'inici del curs se us informarà oportunament del desenvolupament de la docència de cada assignatura.

Què és la docència dual?

Aquest sistema serà possible gràcies a l'equipament instal·lat a les aules que comptaran amb ordinadors amb micròfon i càmera, a més d'una tauleta gràfica per a poder retransmetre en directe les classes.

Bàsicament, gràcies a aquest equipament i un programa informàtic que ens permetrà conèixer quina és la capacitat útil de cadascuna de les aules per a mantenir les distàncies de seguretat, una part de l'alumnat matriculat en una assignatura assistirà de manera presencial al campus, mentre que l'altra seguirà la classe des de la seua casa a través de l'aula virtual i, cada setmana s'aniran alternant.

Aquest sistema està especialment pensat per a les classes teòriques i, també, si fóra necessari s'aplicaria a les activitats pràctiques si no pogueren realitzar-se de manera 100% presencial ja que, abans de res, es prevaldrà la seguretat.

Serà possible tenir classes presencials i virtuals un mateix dia?

Gràcies al sistema d'assignació de les classes en l'horari es tractarà que no es produïsca aquesta situació en el mateix curs i grup. No obstant això, donada la complexitat de l'optativitat en algunes titulacions pot donar-se puntualment el cas. Aquests casos podràs resoldre-ho acudint a les sales i 'punts calents wifi' del Campus, o, en els casos que siga possible, realitzant la permuta d'assistència amb alguna companya o algun company.

Quantes persones caben en cada aula?

Un programa informàtic, que tindrà en compte les mesures de seguretat establides i el manteniment d'una distància de 1,5 metres, permetrà conèixer l'aforament de cada aula, encara que sempre serà obligatori portar posada la màscara.

A més, per a garantir la màxima seguretat al campus, es disposarà de gels hidroalcohólicos juntament amb una altra mena de mesures higienicosanitàries, incloent-se la desinfecció de les aules entre un torn i el següent.

Per descomptat, les mesures de seguretat seran d'obligat compliment i el professorat tindrà la potestat d'expulsar de les aules als qui les incomplisquen.

Com sabré quan he d'anar al campus i quan assistir a classe a través de l'aula virtual?

A través de la consulta de la pestanya AULES de la teua UACloud podràs saber-ho i només t'hauràs de preocupar de consultar-ho amb temps per a organitzar-te millor, tenint en compte que s'establiran torns rotatius setmanals. D'acord amb aquest sistema, una setmana assistiràs de manera presencial i la següent de manera virtual. Per a major facilitat d'accés a tota la informació necessària per a organitzar cada setmana (horari, assistència presencial o virtual, etc.) comptaràs també amb una APP UA que podràs descarregar en el teu mòbil.

Podré canviar el torn d'assistència a un company/a?

L'assignació de torns d'assistència es durà a terme per un programa informàtic.

No s'admetrà cap sol·licitud de canvi en els torns de presencialitat COVID-19

I si en la meua classe hi ha menys matriculats/as que aforament?

Si en un grup hi ha menys matriculats/as que l'aforament de l'aula, no es necessitaria girar, per la qual cosa totes les setmanes s'aniria a classe de manera presencial.

Llavors he de llogar un pis/habitació?

Com es requerirà l'assistència de manera presencial sempre que les condicions sanitàries ho permeten, encara que l'assistència a algunes classes estiga previst que es puga fer a través de l'aula virtual, has de tenir en compte que per a les activitats pràctiques es pot exigir la presencialitat per a aprovar les assignatures i, per tant, tingues-ho en compte en el cas de no viure prop de la UA per a cercar un allotjament en funció de la distància al campus des del teu lloc de residència habitual.

IMPORTANT: En el cas que necessites llogar un allotjament, et recomanem que negocies amb la propietària/o del pis, la inclusió d'una clàusula en el contracte d'arrendament que contemple la possibilitat de revisar el preu de lloguer en cas d'un nou confinament.

Com seran els exàmens?

Les proves tipus exàmens parcials com els finals està previst que es realitzen de manera presencial. Ara bé, si no fóra possible, en les guies docents de cada assignatura hi ha un apartat (adaptació de l'avaluació a la Covid-19), on s'explica com es faran.

 En cas que no es poguera acudir al campus a conseqüència de l'emergència sanitària, ¿com es donarien les classes?

Aqueixa situació ja està prevista i en les guies docents de cada assignatura s'inclou com s'adaptarà cadascuna de les activitats de l'avaluació contínua. Per tant, les classes es continuaran impartint de manera presencial però en línia.  Pots consultar ja les guies docents de totes les assignatura, ja siguen de grau o màster en la nostra web o des de la pestanya Estudis de la web principal de la UA .

Podré seguir totes les assignatures de manera virtual sense necessitat d'acudir a la Universitat?

En funció de les indicacions sanitàries en el que a grups de risc es refereix o per altres raons, podrà entendre's que és una adaptació curricular el seguiment de la tota la docència per mitjà de l'aula virtual. No obstant això, has de sol·licitar aquesta adaptació en la mesura en què els responsables de les assignatures han de conèixer aquesta situació i, si és necessari, realitzar l'adaptació de les pràctiques.

Podré realitzar Pràctiques en empresa?

En principi sí, encara que la seua realització de manera presencial quedarà subjecta a les mesures que el Govern i la Universitat adopten en relació amb la situació de la pandèmia. Si no fóra possible, com en el cas de la resta d'assignatures, ja s'ha previst com es faria la seua adaptació en les respectives guies docents de cada titulació.

Ara bé, convé també que sàpies que les empreses estan tenint problemes per a oferir aquestes pràctiques i la universitat vela perquè garantisquen en tot moment la teua seguretat. Això vol dir que és molt possible que hi haja una menor oferta de places. La informació actualitzada en tot moment la tindràs a la teua disposició en la nostra Oficina de Pràctiques Externes .

Si no dispose en el meu domicili de l'equipament necessari per a seguir aquelles sessions que s'impartisquen a través d'aula virtual, ¿quines possibilitats m'ofereix la Universitat?

El seguiment podrà realitzar-se en qualsevol mena de dispositiu, per mitjà de l'AppUA o a través d'internet. No obstant això, la UA habilitarà espais on disposaràs d'ordinadors i ‘punts calents' de wifi per a facilitar l'accés al campus, o en l'Espai UA de Sant Vicent. Si el problema és la dotació i la connexió en el teu domicili, hauràs de dirigir-te al CAE (Centre d'Atenció a l'Estudiant), perquè valoren la teua situació i t'oferisquen suport. 

Sóc estudiant de la UA i tenia previst anar-me de mobilitat/ sóc estudiant d'una altra Universitat i pensava realitzar una estada en la Universitat d'Alacant, ¿què passarà amb els programes de mobilitat?

La informació actualitzada juntament amb les recomanacions de l'Oficina de Mobilitat de la Universitat la pots trobar en la nostra Oficina de Mobilitat.

Durant la meua estada com a estudiant de la Universitat d'Alacant, ¿comptaré amb alguna persona a la qual puga dirigir-me per a demanar-li orientació sobre temes acadèmics, personals, professionals, etc.?

En efecte, la Universitat d'Alacant compta amb un Programa d'Acció Tutorial i en cada titulació tindràs un tutor o tutora al qual dirigir-te i, també, una alumna o alumne mentor. Les dades de contacte els trobaràs ací .

Tens més dubtes?  Pregunta'ns . T'ajudarem a resoldre els teus dubtes.

NO OBSTANT AIXÒ, RECORDA QUE, SI ERES ESTUDIANT DE NOU INGRÉS, DES DEL 14 I FINS Al 24, DINS DE LA SETMANA DE BENVINGUDA, A part de PRESENTAR-VOS LA TITULACIÓ EN LA QUAL US HÀGEU MATRICULAT, US INFORMAREM, AMB L'AJUDA DELS VOSTRES TUTORS I TUTORES, DE TOTA L'ORGANITZACIÓ DE LA DOCÈNCIA I DE LES MESURES DE SEGURETAT DE LA FORMA MÉS DETALLADA PERQUÈ, PASSE EL QUE PASSE, EN LA UA S'ESTUDIA SEGUR.